2011. február 27., vasárnap

FELHÍVÁS


FELHÍVÁS


Az országos Trianon Társaság fontosnak tartja, hogy a magyar nép ne csak megfigyelője, hanem résztvevője is legyen saját alkotmányának összeállításában. Ennek érdekében nemzeti fórumkampányt kezdeményezett, amely lehetőséget nyújt az állampolgárok vélemény nyilvánítására és arra, hogy elmondják: mit szeretnének, hogy tartalmazzon az új alkotmány. Felhívást intéz elsősorban a Trianon Társaság tagozatai valamint a közérdekű dolgokkal foglalkozó civil szervezetek felé, hogy rendezzenek fórumokat, az új alkotmány tartalmának megtárgyalására.

Nem újabb alkotmányról szóló előadások rendezéséről van szó, hanem a szervezők által előre kiválasztott nemzeti érdekű témák demokratikus módon történő megvitatásáról. Majd az ebből eredő és javaslatokat képező szöveg összeállításáról, amelyet az Alkotmány előkészítő eseti bizottsága részére kellene elküldeni: aeeb@parlament.hu 

Az első fórumot ilyen formában a Trianon Társaság debreceni tagozata 2011. február 23-án rendezett, amely sikeresnek és eredményesnek bizonyúlt.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése